Pipol konkurs za učenike

U povodu obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, raspisan je edukativno-nagradni konkurs naziva „Iako smo razdvojeni ostajemo povezani“. Inicijativa je to Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “PIPOL”. Konkurs ostaje otvoren do desetog februara.

Cilj ovog konkursa jeste prvenstveno da pruži moralnu, psihosocijalnu kao i svaku drugu podršku djeci oboljeloj od kracinoma. Ovime se želi razviti i suosjećanje, kod mališana i mladih, prema ovoj najosjetljivoj društvenoj populaciji.

 S ciljem prvenstveno da pružimo djeci oboljeloj od raka posebno na bolničkom liječenju koja se evo već nalaze dugotrajno socijalnoj izolaciji , sekundarni cilj konkursa jeste da pružimo i budemo podrška jedni drugima  s obzirom  da evo i pandemija covid-19 uveliko izmijenila naše živote i odrazila se na sve segmente moguće našeg postojanja tako da smo i mi svi međusobno razdvojeni rekla je Amra Saračević Predsjednica Udruženja „PIPOL“  Tuzla.

Simboličnim nagradama, sa dva donatorska čeka u iznosu od 50,00 KM i 30 komada  maskica za lice, nagradit će se po jedna fotografija. Nagrađuje se jedna fotografija učenika osnovnih škola, ali i  jedna fotografija srednjoškolca, i to sa najvećim brojem oznaka lajk na društvenim mrežama.

 Mi smo evo već danas dobili prvu fotografiju tako da već ima to pozitivnog efekta kod đaka u osnovnim i srednjim školama i nadamo se da ćemo do desetog kao i svake godine dobiti veliki broj fotografija i prigodnih slogana podrške za našu dječicu ističe Saračević.

Predstavnici Uduženje Pipol Tuzla pokrenuli su i akciju prodaje maskica sa zlatnom vrpcom koja simbolizira ljubav i podršku. Njenom kupovinom građani pomažu ovoj djeci i ujedno postaju počasni ambasadori obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka.

Pročitajte...