Pješačenje na Majevicu za mlade članove ‘Silver Kingsa’ i njihove roditelje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Udruženje Škola sporta “Silver Kings” Srebrenik organiziralo je za vikend, u okviru cjelogodišnjeg projekta “Izađimo napolje”, izlet i pješačenje od Srebrenika do Planinarskog doma Lipici na Majevici.

Sudjelovalo je oko 50 mladih članova tog udruženja zajedno sa njihovim roditeljima. Pješačili su više od deset kilometara, a u Planinarskom domu Lipici imali su ručak i druženje uz sportske aktivnosti.

Voditelj projekta Edis Bajrektarević kaže da je cilj te i sličnih aktivnosti, djecu, ali i odrasle, “odvojiti od interneta, mobitela i zatvorenog prostora”.

– U posljednje vrijeme djeca najviše vremena provode uz mobitele, nisu dovoljno aktivna, što bi moglo biti nepovoljno za njihov razvoj i zdravlje – kaže on.

Podsjeća da je grad Srebrenik smješten u kotlini i u zimskom periodu stanovništvo je često izloženo većoj količini nečistog zraka. Stoga treba da što više vremena provode na čistom zraku, što im je na dohvat ruke ali oni to, kako kaže, ne koriste dovoljno.

“Izađimo napolje” je cjelogodišnji projekt koji traje u ljetnom periodu kroz školu košarke na otvorenom terenu kao i školu plivanja, a organizator navodi da će tokom zime povremeno organizirati pješačenja i planinarenje.

Glavna aktivnost tog udruženja je košarka. Imaju pet muških i dvije ženske selekcije koje ostvaruju zapažene rezultate u BiH i inozemstvu.

(RTVTK/FENA) D.V.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno