Pred gostovanje Švicarskoj održana press konferencija rukometne reprezentacije BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Muška rukometna reprezentacija BiH u srijedu igra kvalifikacioni meč protiv Švicarske.

Na press-konferenciju u Sarajevu novinarima su se danas obratili selektor Bilal Šuman, direktor Gordan Muzurović i igrači Mirsad Terzić, Marko Panić i Benjamin Burić.  Direktor Muzurović je rekao da reprezentacija sutra putuje u St. Gallen te da se paralelno radi na organizaciji utakmice u Tuzli, gdje se očekuje velika podrška navijača u dvorani Mejdan .

Pripreme za Švicarsku obilježile su povrede vrlo bitnih igrača. Selektor Šuman je istakao da bez obzira na tešku situaciju ekipa ide bez kalkulacija. Utakmica u sriejdu je ključna i kako kaže u selekciji vlada želja i vjerovanje da mogu odigrati dobar meč.

Nakon utakmica sa Saudijskom Arabijom mnogo je upitnika. S druge strane Švicarska je bila neumoljiva protiv Estonije. Selektor je rekao da su u Beogradu probali nešto što je ranije zacrtano. Kako trčati kontru i polukontru. Saudijska Arabija igra puno brži rukomet od Švicaraca. Bekovi su Švicarskoj krupni i spori. Mi svoju šansu trebamo tražiti u jakoj odbrani i polukontri. Oni nisu toliko jaki koliko govori rezultat protiv Estonije”, dodao je Šuman.

U Švicarskoj neće biti Nikola Prce, Senjamin Burić i Ivan Karačić. Upitan je i nastup Muhameda Toromanovića.

Utakmica između Švicarske i BiH će biti odigrana u srijedu, 10. januara, u St. Gallenu u 18.30 sati a za plasman u baraž našoj reprezentaciji je potrebna pobjeda u oba meča protiv Švicaraca.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno