Pjesma i spot posvećeni Sarajevu

Bosanskohercegovački autori, muzičari i producenti snimili su pjesmu i spot ”Sarajevo me zovu” u povodu Dana obilježavanja opsade Sarajeva, 5. aprila, i Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

Pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu, a koji će biti emitiran na Dan grada Sarajeva.

Iz Grada Sarajeva poručuju da je projekt pripreman prije pandemije koronavirusa, ali da je njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

– Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe – istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević te Mahir Sarihodžić.

Pročitajte...