Pjesmom o Bosni: Bahrija Hadžialić i Elmedin Balalić – Titi

Sarajka po rođenju, interperatora sevdalinki po opredjeljenju, ulazi u emisiju Pjesmom o Bosni po dva osnova; kao interpetatorka ali i kao uporni borac za očuvanje sevdalinki. Ta nevjerovatna žena uz sve svoje poslove i porodične brige o djeci, unucima, svaki slobodni trenutak koji uspijeva pronaći, ulaže u okupljnje ljubitelja sevdalinki.

Dobru, komunikativnu  i vrlo dinamičnu Bahriju, prvenstveno znamo kao nekoga ko svojom pjesmom unosi radost u duše i domove onih koji je slušaju. Pjesma, samoukog narodnog genija, autodidakta Joze Penave, čiji je bila i učenica, Bahriju Hadžialić, svrstava  u vjerodostojne  tumače pjesme sevdalinke. Pjeva, nenasilno,natenane, izbrušeno, savršeno. Sve što je otpjevala  ostavlja traga u historiji sevdaha i sevdalinki.

Njeni  antologijski snimci su; Hanka, Bosno moja, Mujo kuje i dr. Muzički arhiv Radija BH 1 obogatila je za stotine snimaka. Bahrija Hadžialić, pjesmom, radosna stanja svoje duše dijeli sa slušaocima svojim. Želimo joj da još dugo traje i da nas svojom  pjesmom raduje. Uz Bahriju Hadžialić gost je i Elmedin Balalić – Titi.  Uz “Pjesmom o Bosni” sevdišimo svake srijede od 21.00 sat.

Pročitajte...