Planovi za 2021. godinu Općina Teočak

Načelnik općine Teočak Taib Muminović sumirao je rezultate rada prethodne četiri godine i najavio planove u novom mandatu, kojega je osvojio na lokalnim izborima 2020. godine .

prije svega mislim nazavršetak radova na sportskoj dvorani, ostalo naj je još samo ugradnja sportske opreme da bi sportsku dvoranu mogli da stavimo u funkciju”.

“ privode se kraju radovi na centru civilne zaštite znači to je projekat koji smo počeli u 2020.godini  i planoramo ga završiti 2021. i on će imati jednu veliku prednost da će dobiti vatrogasno društvo i da će civilna zaštita imati svoj prostor”.  

 Naglasio je da je bitno nastaviti raditi na infrastrukturnim projektima, ali i projektima vodosnadbijevanja. Planirano je uraditi i zamjenu filtera na postrojenju za preradu vode, te je naglasio da je najznačajnij dalji razvoj poslovne zone.

“ mi smo već otpočeli radove i planiramo završiti jednu proizvodnu halu gdje ćemo nakon toga kroz određene uslove za normalu svrhu zapošljavanja  ljudi s prostora općine Teočak , taj prostor dati nekoj od privatnih firmi koje će se baviti isključivo proizvodnjom.”

 Kako je istaknuo načelnik Muminović, zemljište, koje pripada općini Teočak, a na kojem bi se gradila ova fabrika, dali bi na korištenje isključivo nekoj od privatnih firmi. Cilj je, kako kaže, poboljšati poslovni ambijent i zaposliti što više stanovnika ove općine.

“ u 2121. godini trebamo kren potpuno novog bazena 300 kubika kojim će se dodatno stvoritti veće zalihe vode u rezervoarima”.

 Načelnik općine Teočak je kazao kako se nada boljim uvjetima za razvoj privrede ovoga područja tokom 2021.godine.

Pročitajte...