„Plavi“ tim Slobode pobijedio „crveni“ 2:1

Dvije izabrane ekipe igrača Slobode danas su na Tušnju odigrali prvu od planirane dvije interne utakmice, na kojima trener Vlado Jagodić namjerava isprobati sve raspoložive snage, kako igrače pod ugovorom, tako i mlade, te nogometaše na probi.

„Crveni“ tim pobijedio je „plavi“ rezultatom 2:1. Strijelci su bili Ismar Tandir i Nedim Omerović, odnosno Edis Smajić za „plave“.

Trener Vlado Jagodić isprobao je 26 igrača, među kojima nije bilo jedino Azira Muminovića i Darka Todorovića, koji su igrali za mladu reprezentaciju BiH, pa su dobili odmor do ponedjeljka.

Ekipa „plavih“ nastupila je u sastavu: Erić, Muratović, Salihović, Zukić, Lazevski, Grahovac, Hairlahović, Hodžić, Zilkić, Omerović i Tandir, a ulazili su i Ordagić i Kalezić.

Za „crvene“ su igrali: Hadžić, Beganović, Salkić, Mujkić, Đorđilović, Đukić, Jahić, Fazlić, Smajić, O. Stjepanović i Selamović, a igrali su još N. Stjepanović i Derdemez.

Jagodić je rekao da će u utorak, 20. juna biti odigrana druga interna utakmica, dok su za 24. i 27. jun planirane dvije pripremne nakon kojih će biti poznat spisak igrača što će otputovani na bazične pripreme u Kupres, od 29. juna do 11. jula, rečeno je Feni.

Pročitajte...