Počela ovogodišnja Soft Skills Academy u Tuzli

Četvrti ciklus Soft Skills Akademy seminara koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Lokalni komitet Tuzla počeo je danas. U tri dana studenti od predavača uče o vrijednostima i načinima ispoljavanja vještina koje će im pomoći da se bolje pozicioniraju na tržištu rada. U fokusu predavanja je 5 tema od pisanja CV-a do strateškog razmišljanja.

novinar Azra Mešić

Izazovi tržišta rada i izgradnja modernih karijera osim na čvrstim temeljima znanja počivaju i na sposobnostima i vještinama koje ima pojedinac kad počne tražiti posao ili eventualno graditi karijeru, kažu studenti tuzlanskog Fakulteta elektrotehnike. I ove su godine organizovali edukaciju za sve kolege sa Univerziteta u Tuzli koji žele unaprijediti svoje vještine fleksibilnosti i komunikacije.

– Soft Skills je projekat koji se organizuje 4. put po redu u Tuzli. Kao i svake godine okupimo 40 studenata kojima pružamo priliku da uče vještine koje nemaju priliku da nauče tradicionalnim načinom studiranja, kaže za RTVTK Edin Hasanović, potpredsjednik EESTEC LC Tuzla.

Trodnevne radionice vode certificirani treneri. Prezentacije o vještinama usaglašene su jednako na nivoima svih lokalnih studentskih komiteta poput tuzlanskog.

– Te neke osnovne su feedback, rad u timu, prezentacijske vještine, jer svi ćemo bez obzira na kojoj poziciji radili, mi ćemo raditi s ljudima. Ne možeš izbjeći raditi s ljudima, naglašava Elvis Škoždopolj, trener na radionici.

Soft Skills Academy seminare je prošlo već 160 studenata sa svih tehničkih fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Pročitajte...