Počinje izgradnja vodovodne mreže u Poljicu (FOTO)

Delegacija Kantonalne vlade, predvođena premijerom Begom Gutićem danas je prisustvovala uvođenju u radove izvođača u projektu izgradnje vodovodne mreže u naselju Poljice u Lukavcu. Za realizaciju ovog projekta, a time i dugoročno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja građana Poljica Vlada je je iz namjenskih sredstava izdvojila ukupno oko 645.000 KM, od čega je oko 250.000 KM izdvojeno u ovoj godini.

„Ovo je jedan od najvrjednijih projekata iz oblasti vodosnadbijevanja kojeg finansiramo u ovoj godini. Vrijednost projekta je oko 645.000 KM i na ovaj način konačno osiguravamo i rješavamo pitanje vodosnadbijevanja za oko 900 domaćinstava. To je ono što smo i najavljivali, da ćemo kroz politiku ravnomjernog ulaganja pokušati doći do svih građana našeg kantona“., rekao je premijer Gutić i najavio da je Vlada, u cilju obezbjeđenja adekvatnih količina vode za ovo naselje u narednoj godini planirala izdvojiti i oko 80.000 KM za ulaganje u mjesni vodovod Ugar.

Sličnog stava je bio i resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

„I ovim mi potvrđujemo stav Vlade Kantbona, da pokušamo svim općinama, odnosno lokalnim zajednicama u kojima postoje problemi vodosnadijevanja dati podršku. Vlada TK će i u narednom periodu podržati ovakve i slične projekte“, istaknuo je Zukić.

Mještani Poljica sa oduševljenjem su prihvatili vijest o rekonstrukciji vodovoda, budući da ih se većina bavi poljoprivredom za koji je neophodno imati dovoljnu količinu vode.

Osim premijera Gutića i ministra Zukića, današnjem uvođenju u radove prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak.

Pročitajte...