Pokret “Zajedno za bolji Srebrenik” pristupio Narodu i pravdi

Na danas održanoj radnoj Skupštini Pokreta “Zajedno za bolji Srebtrenik” donesena je odluka da ovaj Pokret pristupi političkom subjektu Narod i pravda. Tom prilikom istaknuto je da će i u TK važiti isti principi političkog djelovanja u kojem će društveni interes biti prije privatnog i stranačkog.

Novinarka: Devleta Brkić

Pokret “Zajedno za bolji Srebrenik” danas je zvanično sa svojim kadrovima, potencijalima, po unaprijed definisanim principima pristupio političkom subjektu Narod i pravda. Kako je istakao predsjednik Pokreta Nihad Omerović odluka nije ishitrena, već na osnovu dokazanog i principijelnog rada NiP i Pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik”.

– Našli smo svoj zajednički, dokazani politički put i stavljamo se na raspolaganje sa svim svojim kadrovima, svim svojim potencijalima da u jednoj zajedničkoj i pravednoj borbi putem Naroda i pravde ostvarimo bolji život i kvalitetniju političku scenu za čitavu BiH i svakog građanina. Nadamo se da ćemo kroz zajednički i efikasan rad vratiti dostojanstvo građanima i povjerenje institucijama BiH, dodao je Omerović.

Politički subjekt Narod i pravda nastao je s ciljem da se u BiH pokrene jedan novi model političkog djelovanja u kojem je društveni interes prije privatnog i stranačkog, istakao je danas u Srebreniku Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

– Danas kada je NiP najbrže rastuća stranka u BiH, posebno mi je drago da se to dešava u TK. Ovdje smo zabilježili solidan rezultat s obzirom da smo kratko boravili na ovim prostorima, ali sada već dešavanja u Srebreniku, vrlo brzo u Gračanici i Lukavcu i još nekim gradovima čine da je Narod i pravda i u TK sigurno jedna od vodećih političkih snaga, zaključio je Konaković.

Osnovni principi djelovanja NiP na području Tuzlanskog kantona bit će isti kao i u ostatku BiH, a to su borba protiv korupcije, imenovanje stručnih kadrova na pozicije u javnom sektoru bez obzira na stranačku pripadnost, te transparentnost, poručeno je danas.

(RTVTK)