Popuštanje mjera u TK

Početak rada vrtića na području TK predstavalja olakšicu roditeljima, ali i radost mališanima. Iako je došlo do popuštanja mjera u ovoj oblasti, Federalni i Kantonalni zavodi za javno zdravstvo dali su određene upute na osvonu kojih bi trebao biti organizovan njihov rad.

“Kada je u pitanju rad vrtića, znači morat će se posvetiti posebna pažnja kada je u pitanju dezinfkecija ostavili smo taj jedan dan dok se obdaništa pripreme za svoje stanare i da vode računa kada je u pitanju rad onih u obdaništa uposlenika moraju prije svega nositi maske, rukavice i raditi stalnu dezinfekciju a isto tako rade stalnu preporuku kada su pitanju djeca koja su stanovnici obdaništa znači moraju određene stvari nositi od kuće a ne da koriste u zajedničkim prostorijama.”

Veliku olakšicu za građane TK predstavlja ponovna uspostava javnog prijevoza koji počinje sutra, uz određene mjere predostrožnosti.

“Posebna pažnje posvetit će se dezinfekciji autobusa. Morat će se posvetit pažnja i nošenja rukavica odnosno maski, posvetiti pažnja u nekoj distanci koja treba da budu zadovoljni unutar samog autobusa i nadam se da će evo proteći sve bezbolno i da nećemo imati novih klastera na području Tuzlanskog kantona i nakon ovih mjera.”

Iz Kriznog štaba Civilne zaštite TK apeluju na građane da poštuju preporuke, a posebno naredbe jer u suprotnom mogu biti sankcionisani novčanom kaznom u iznosu od 500 maraka.