Porodici Klempić iz Tuzle neophodna finansijska pomoć za dalje liječenje Bege Klempića

Porodica Klempić iz Tuzle svakodnevno živi u grču i strahu. Bego Klempić srčani je bolesnik koji se hrabro bori sa 14 milimetara cistom na mozgu. Uz pomoć majke Fatime živi i preživljava. Životare od njene penzije, a kako bi počeo sa adekvatnom terapijom i liječenjem potrebna mu je pomoć medicinskih radnika van BiH. Naša ekipa posjetila je ovu porodicu, a kako oni žive, preživljavaju i šta je sve potrebno za njegovo liječenje donosi Dino Dropić.

Autor: Dino Dropić

“ Jednom mu je došlo zamantalo mu se. Izgubio vid, ne vidi na oči. Tada sam bila u Lukavcu u Domu zdravlja, iz Doma zdravlja u Tuzlu. Izlazi doktorica kaže majka, sin ti ima 14 milimetara cistu na mozgu”, rekla je Fatima Klempić.

Fatima Klempić zajedno sa sinom Begom vodi dugogodišnju bitku za njegov život. Žive od njene penzije i pomoći dobrih ljudi. Muža je izgubila u Srebrenici davne 1995. godine, a njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno. Bego Klempić srčani je bolesnik, koji na mozgu ima cistu veliku 14 milimetara, koja mu je posljednjih nekoliko godina izazvala brojne zdravstvene komplikacije.

 “Znači odrazilo mu se. Ne čuje, počeo je gubiti vid. Ne vidi na jedno oko, ne čuje na jedno uho, a i na drugo slabije čuje. Kada se okrene ja vičem sramota me. Zovem ga toliko glasno da me je sramota stanara reći će  ona majka prolupala”, istakla je Klempić

 

2013. godine uz pomoć Merhameta, općine Lukavac i medijske podrške naše RTV kuće riješili su svoje stambeno pitanje. U dva navrata 2015. i 2018. godine, uz brojnu podršku dobrih ljudi, Bego je išao u Tursku na liječenje. Međutim, ponovo mu treba adekvatna medicinska skrb, van granica BiH. Kako navodi majka Fatima, zdravstveni radnici u BiH nisu mu to u stanju pružiti zbog njegove ciste koja je na nezgodnom mjestu. Ukoliko zdravstveni pregledi pođu po zlu, za njega bi to moglo biti pogubno.

“Ja ga odvela doktor kaže ja ne smijem. Ja ne smijem da radim taj snimak zastoj srca će dobiti nemojte mene. Doktore kome ću se javiti? Kome god da se javim kažu  idi ovom drugom. Znači moram opet tražiti dok se ovo sve otvori, da mi je da pokušam jer novac ne mogu naći”, naglašava Klempić.

Fatimina penzija, otkrila nam je, dovoljna je za osnovne životne potrebe i jedan dio Beginih lijekova. Neophodna joj je pomoć dobrih ljudi kako bi Bego započeo svoje liječenje van granica BiH i pokušao ostvariti svoj san, a to je da živi život punim plućima, bez straha od bolesti i smrti koji ga svakodnevno prati. Ukoliko želite da pomognete porodici Klempić to možete učiniti na broj telefona : 061 721 969 Fatima Klempić.