Potpisan drugi sporazum o prenosu novčanih sredstava za projekat vodosnadbjevanja južnog dijela Gradačca

Sporazum o prenosu novčanih sredstava odnosno sufinansiranju vraćanja kredita potpisali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona i Grada Gradačac. Ugovor vrijedan 400 hiljada KM samo je jedan od  ukupno 10 planiranih s ciljem vraćanja kredita koji je iskorišten za projekat vodosnadbjevanja  južnog dijela grada.

Uz podršku Vlade i Skupštine TK  prošle godine je omogućeno 4 miliona maraka za pokretanje projekta  izgradnje južnog vodovoda Domažić  na području Gradačca. Prvi sporazum potpisan je prošle godine, i na taj način je Vlada TK pomogla vraćanje kredita.

”  Projekat  će trajati 10 godina u tom periodu  Vlada odnsono skupština dala je saglasnost na te odluke i svake godine ćemo potpisivati tih 400 hiljada Km a sve s ciljem  za vraćanje kredita kada je u pitanju projekat  vodosnadbjevanje južnog dijela grada Gradačca” -Mustafa Šakić  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona

I ove godine je potpisan sporazum u vrijednosti od 400 hiljada KM.

“Ove godine isto tako pristupili smo potpisivanju sporazuma, ta sredstva će biti dovoljna  da ovu cijelu 2020 godinu grad Gradačac i Komunalac Gradačac otplate ka EBRD.” -Mustafa Šakić ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona

Ovim projektom osigurat će se pitka voda za 15 naseljenih mjesta južnog dijela Gradačca i stvoriti uslovi da se na cjelokupnom području grada riješi kvalitetno vodosnabdijevanje za buduće generacije i razvoj. Realizacijom ovog projekta rekonstruisat će se i postojeća gradska mreža i kanalazacioni sistem .

Pročitajte...