Potraga za Ramićem proširena na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu

BOSNA I HERCEGOVINA

Potraga za Ramićem proširena na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu

Foto: FUCZ-e

TUZLA, 6. maja (FENA) – Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su drugi dan nastavili potragu za nestalim mladićem Amarom Ramićem (21) iz Tuzle, a potraga je s područja Tuzle, proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu.

U subotu su pretražene lokacije u blizini Lovačkog doma i TV-repetitora na Majevici, a danas će se pretraživati još nekoliko lokacija za koje su, po dobijenim informacijama, postojale indicije da bi se mladić tu mogao nalaziti, saopćeno je danas iz FUCZ-a.

Od ljudi koji su trenutno na terenu u Tuzli formirana su četiri tima koja će obići ove gradove i druge lokacije. Osim pretraživanja lokacija vršit će se i indirektna potraga gdje će timovi lijepiti plakate sa slikom nestalog mladića i potrebnim informacijama kako bi se informisao što veći broj građana.

Sve pristigle informacije se provjeravaju u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji pružaju podršku timovima FUCZ-a, a priključili su se i studenti s Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, kolege nestalog mladića Amara Ramića.

Amar Ramić (21) iz Tuzle nestao je u srijedu 2. maja nakon što je oko 16:20 sati izašao iz stana u kojem živi s roditeljima, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak, 3. maja oko 20 sati.

Pročitajte...