Prigodnom priredbom i bazarom u Tuzli i ove godine obilježavanje Majčinog dana

NAJAVE

Prigodnom priredbom i bazarom u Tuzli i ove godine obilježavanje Majčinog dana

Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 6. maja (FENA) – Međunarodni dan majki i majčinstva, 13. maj već treću godinu na prikladan način obilježit će članice “Nove ženske inicijative“ iz Tuzle.

Prema riječima predsjednice udruženja Amele Hajvaz, u utorak, 8. maja u Kristalnoj dvorani hotela “Tuzla“ bit će organizirana priredba pod nazivom “Majkama“, uz sudjelovanje učenika i hora OŠ “Brčanska Malta“.

Učenici spomenute škole na temu Majčinog dana upriličili su takmičenje, a autorima najuspješnijih likovnih radova biti će uručene prikladne nagrade, izjavila je za Fenu Alisa Salković, koordinatorica programa NŽI za obilježavanje Majčinog dana.

– U saradnji s nama, učenici i nastavnici škole ‘Brčanska Malta’ pripremili su priredbu, a takmičili su se u tome ko će uraditi najbolji likovni rad na temu majke i majčinstva. Žiri u sastavu Enisa Pilavdžić i Maja Fišća Delibegović odabrat će tri najbolja rada koja ćemo nagraditi na priredbi – kaže Salković.

Navela je da su u spomenutoj školi organizirali radionicu “dekupaža“, a nastali radovi bit će izloženi na “Malom bazaru“ koji će biti otvoren na Majčin dan, 13. maja.

– ‘Mali bazar’ je naša tradicionalna manifestacija koju priređujemo na poznatom Mostu s kipovima, a radi se o prodajnoj izložbi rukotvorina članica udruženja. Ovoga puta bazar ima humanitarni karakter, jer će sav novac od zakupa štandova biti uplaćen na račun dječijeg odjela Klinike za palijativnu njegu UKC-a Tuzla – rekla je Hajvaz.