Potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u Austriji

– ORF je citirao predstavnike vlasti u zapadnoj državi Tirol, rekavši da je u jedan od dva potvrđena slučaja umiješana osoba iz sjeverne Italije

BEČ (AA) – Austrijska javna televizija ORF izvijestila je u utorak da su vlasti potvrdile prvi slučajevi zaraze korona virusom u Austriji, prenosi Anadolu Agency (AA).

ORF je citirao vlast u zapadnoj državi Tirol, rekavši da je u jedan od dva potvrđena slučaja umiješana osoba iz sjeverne Italije. Nije odmah bilo jasno da li je pojedinac nedavno otputovao tamo. ORF je izvijestio da pacijenti trenutno imaju laganu temperaturu i da su izolovani u bolnici u Innsbrucku.

Hrvatska je u utorak također potvrdila prvi slučaj zaraze korona virusom, i to kod čovjeka koji je putovao u talijanski grad Torino.

Potencijalno smrtonosni korona virus pojavio se krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, a do sada su slučajevi zaraze registrovani u najmanje 25 država, uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Singapur, Francusku, Rusiju, Španiju, Indiju i Italiju u kojoj je preminulo najmanje sedmoro zaraženih.

Kina je u utorak prijavila 508 novih slučajeva i još 71 smrtni slučaj, od čega 68 u centralnom gradu Wuhanu, gdje je epidemija prvi put otkrivena u decembru prošle godine. Do sada je u Kini registrovano ukupno 77.658 slučajeva COVID-19 i 2.663 smrtna slučaja.

Pročitajte...