Poziv za dostavljanje prijedloga manifestacija kulture od interesa za TK

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona pozvalo je neprofitne organizacije, privatna preduzeća i poduzetnike, kao i niže nivoe vlasti da dostave prijedloge za manifestacije kulture od interesa za Kanton za 2018. godinu.

U saopćenju za javnost Vlade TK navodi se da je za te namjene planirano ukupno 100.000 KM, a raspodjela novca za sufinansiranje projekata manifestacija kulture od interesa za Kanton.

– Navedenim sredstvima će se vršiti sufinansiranje pojedinačnih projekata pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe, ako projekti koji se kandiduju ispunjavaju jedan ili više od navedenih uslova – ističe se.

Među uvjetima navodi se afirmacija kulture, kulturnog stvaralaštva i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona i doprinos njegovom očuvanju; da uključuju programe međunarodne saradnje; znače obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture i obrazovanja, kao i da nisu prethodno sufinansirani iz Budžeta Tuzlanskog Kantona u 2018. godini.

Podnosilac zahtjeva može predložiti jedan projekt za manifestacije kulture od interesa za Kanton, a može se dodijeliti maksimalno 4.000 KM.