Predstava „Siroti mali hrčki” premijerno će biti izvedena u subotu 7. aprila

Danas je u NP Tuzla održana press konferencija na kojoj je najavljeno premijerno izvođenje predstave „Siroti mali hrčki“. Ovim koprodukcijskim projektom Narodnog pozorišta Tuzla i Udružanja građana dramskih umjetnika „Talija“ u subotu 7. aprila bit će obilježeno 30 godina umjetničkog rada glumca Milenka Iliktarevića.

Ovih dana Narodno pozorište Tuzla proslavilo je 69 godina postojanja, a glumac Milenko Iliktarević 30 godina profesionalnog umjetničkog rada. Za prvi jubilej upriličano je besplatno igranje predstave „Budala na večeri“, dok će drugi obilježiti premijera predstave „Siroti mali hrčki“ bazirane na poznatom tekstu Gordana Mihića. Predstava dolazi u jubilarnoj 70-toj pozorišnoj sezoni kao 477 premijera.

Iliktarević je karijeru započeo upravo u Narodnom pozorištu Tuzla 1988. s Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja, a 6 godina obavljao je i funkciju direktora pozorišta. Svoj jubilej odlučio je proslaviti predstavom koja je iako napisana 1973 godine i danas vrlo aktuelna te je kao takva zapravo otvorena kritika društva i vlasti.

Predstava „Siroti mali hrčki“ okuplja prvake Narodnog pozorišta Tuzla. Pored Milenka Iliktarevića uloge ostvaruju Nenad Tomić, Elvira Aljukić, Meliha Fakić, Nermin Omić i Rešad Barčić iz Udružanja građana dramskih umjetnika „Talija“. Prije premijernog izvođenja komad u srijedu 4. aprila gostuje na Danima komedije u Sarajevu. Tuzlansku premijeru „Siroti mali hrčki“ imaju u subotu 7. aprila u 19.30h. Prva odnosno druga repriza bit će izvedene već u utorak i srijedu, 10. i 11. aprila.