Premijer liga BiH: Tuzla City – Mladost 1:0

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza fudbaleri Tuzla City-ja su u 15. premijerligaškom kolu na stadionu Tušanj zasluženo savladali Mladost sa minimalnih 1:0.

Bila je to utakmica u kojoj su domaći dominirali, a prvi momenat vrijedan pažnje desio se u 12. minuti kada su igrači mlađeg tuzlanskog premijerligaša nakon intervencije Horića tražili igranje rukom i jedanaestarac ali se nije oglasio sudija Goran Paradžik.

Prvu veliku šansu za pogodak Tuzla City je imala u 22. minuti. Zlatković je nakon prodora po lijevoj strani odlično pronašao Ramića koji je loše zahvatio loptu sa svega 5-6 metara.

Četiri minute poslije riješeno je pitanje pobjednika. Nukić je sam izašao ispred golmana Velića i rutinski ga savladao za pokazaće se tri boda.

Veoma brzo, već u 29. minuti domaći su mogli udvostručiti svoju prednost. Nukić je ovaj put bio asistent ali je udarac Ramića odbranio gostujući čuvar mreže.

I u drugom poluvremenu fudbaleri Elvira Baljića su bili mnogo opasniji u napadu. Izdvajamo dvije dobre šanse Ubiparipa ali je u oba slučaja Velić izašao kao pobjednik. Prvo je najboljem strijelcu Tuzla City-ja odbranio udarac glavom u 71., a zatim i nogom  u 74. minuti.

Do kraja susreta zabilježili smo i jednu dobru šansu za Mladost. Fanimo je odlično pronašao Hadžića koji je glavom direktno šutirao u golmana Fejzića.

 

Pročitajte...