Pripadnici FUCZ-a spasili tri dječaka iz minskog polja u Hadžićima

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) – Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) danas popodne su na području općine Hadžići spasili tri dječaka iz minskog polja.

Glasogovornica FUCZ-a Majda Kovač je kazala Feni da su na području općine Hadžići, iznad sela Kasatići, tri dječaka u dobi između 11 i 13 godina, zbog igre i dječije radoznalosti, ušli u obilježeno minsko polje, stotinu metara unutar minskog polja.

– Brzom akcijom Federalne uprave civilne zaštite, dva tima od deset ljudi, u veoma kratkom vremenu otišli su na lokaciju i izvukli djecu iz minskog polja. Djeca su slušala uputstva i završeno je na najbolji način, bez povrijeđenih – kazala je Kovač te dodala da su djeca predata roditeljima.

Po njenim riječima, na lokaciji su bili i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Iz GSS stanice Sarajevo ranije je saopćeno da su odmah po dojavi od OKC 121 njihove ekipe izašle na teren i u kratkom vremenskom periodu locirale izgubljenu grupu.

– Djeca su se nalazila u minskom polju, te je u komunikaciji sa OKC 121 pozvan deminerski tim koji je izlaskom na teren obezbjedio teren i napravio siguran prolaz za grupu – navode iz GSS stanice Sarajevo.

(RTVTK/FENA) H.D.

Pročitajte...