Produženo važenje kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i predsjednici sindikata uposlenih u oblastima osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja Admir Terzić i Sumedin Kulović potpisali su sporazume o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu. Ovim sporazumima je predviđeno produženje važenje kolektivnih ugovora za ove djelatnosti u Tuzlanskom kantonu na period od dvije godine.

„Ovo je plod našeg socijalnog dijaloga i dokaz da imamo kvalitetan tekst kolektivnog ugovora kojeg smo evo produžili i za naredne dvije godine”, rekao je predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja Admir Terzić i izrazio zahvalnost Kantonalnoj vladi za razumijevanje i nedavno potpisivanje sporazuma o osnovici za obračun plaća i naknadama za ishranu i korištenje godišnjeg odmora, čime je došlo do povećanja plaća uposlenicima u oblastima obrazovanja.
„Potpisivanjem sporazuma i produžavanjem važenja kolektivnih ugovora za naredne dvije godine, mi sa sindikatima svim našim uposlenicima u oblastima osnovnog i srednjeg obrazovanja dajemo jednu dodatnu stabilnost i socijalnu sigurnost”, zaključio je premijer Gutić.

Pročitajte...