Zahvalnice za doprinos u izgradnji spomenika

Za doprinos u izgradnji spomenika braniteljima Bosne i Hercegovine u na koti „Bandera” u Gradačcu, premijeru TK Begi Gutiću, te ministrima za boračka pitanja i trgovine, turizma i saobraćaja Fahrudinu Skopljaku i Mirsadu Gluhiću danas su uručene zahvalnice.

Podsjećamo, radi se o spomeniku u obliku ljiljana sa pet latica, koji je na ovoj strateški važnoj koti otvoren u augustu prošle godine.
Premijer Gutić je i ovom prilikom čestitao inicijatorima i realizatorima ove ideje, te im se zahvalio na entuzijazmu kojeg su pokazali tokom realizacije ovog projekta.
„Mi s ponosom ističemo da je u izgradnji ovog monumentalnog spomenika učestvovala i Vlada Tuzlanskog kantona. To je naš doprinos njegovanju kulture sjećanja, i to je još jedan od načina na koje mi pokazujemo da nismo i nikada nećemo zaboraviti naše branitelje”, rekao je premijer Gutić.
Također danas je rečeno da će Vlada i u narednom periodu pomoći da se u blizini ovog spomenika izgrade i drugi prateći sadržaju koji će upotpuniti muzejsku i spomeničku ponudu. Tu se prije svega misli na izgradnju Spomen sobe, ali i na sanaciju i poboljšanje putnog pravca koji vodi prema Spomeniku, kako bi se svim posjetiocima olakšao pristup.

Pročitajte...