Promocija knjige “Politički izazovi” Seada Hasića

Promocija osme knjige Seada Hasića pod nazivom „Politički izazovi“ bit će održana u Lukavcu 22. septembra sa početkom u 18h u hotelu Lukavac.
Promotori knjige će biti istaknuti društveno politički radnici na čelu sa magistrima Selimom Bešlagićem i Ferhatom Hrustićem i novinarom Ekremom Avdićem.U knjizi „Politički izazovi“ prema Hasićevim riječima napisano je vrlo osjetljivo štivo koje oslikava političku situaciju u Tuzli proteklih 26 godina.

Hasić smatra da je ovo jedina priča koja je do sada otvorena s ciljem da jednog dana javnost sazna o svim turbulentnim dešavanjima u politici TK- a, na kraju 20. i početkom 21. stoljeća.

Knjiga „Politički izazovi“ namjenjena je široj publici. Autor ističe da će biti interesantna ljudima kojih su se posljednih 25 godina bavili politikom, ali i mladima koji se tek planiraju baviti politikom.

Hasićeve prethdno izdate knjige su bile humanističkog karaktera, za razliku od knjige „Politički izazovi“ gdje je kako tvrdi pisao o političkim zbivanjima i napravio jedan historijski dokument. Hasić smatra da bi to trebao biti motiv i drugim ljudima da pišu, ali samo istinu.Više u video prilogu.

Sagovornik:Sead Hasić, autor knjige “Politički izazovi”

 

 

 

Pročitajte...