Tijelo osmadesetogodišnjeg muškarca čiji su inicijali F.M. iz Brčkog, koji je nestao 31. maja, pronađeno je na području sela brčanskog Jagodnjak, a Policija distrikta je uhapsila lice čiji su inicijali B.A. zbog sumnje da je počinilo otmicu.

Obdukcija tijela biće obavljena danas kako bi se utvrdio uzrok smrti, naveli su iz Policije distrikta.

Policiji je u ponedjeljak prijavljeno da je F.M. u jutarnjim časovima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja.

Odmah po prijavi policija je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzela intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica.

Prijava o pronalasku nepoznatog tijela starijeg muškarca na pordučju brčanskog sela Jagodnjak zaprimljena je u policiji juče oko 18.00 časova, a tokom uviđaja je utvrđeno da je riječ o nestalom F.M.

Policija Brčko distrikta je tokom provođenja intenzivnih radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka F.M. slobode lišila B.A. /38/ iz Brčkog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice.

Iz policije su naveli da pod nadzorom dežurnog tužioca nastavljaju intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti lica F.M, a o rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana.