Prosinečki: Bilo je loših stvari, ali najvažnije je da smo pobijedili

– Utakmica sa dva lica, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je večeras u Sarajevu u prvom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 pobijedila Armeniju (2:1)

SARAJEVO (AA) – Utakmica sa dva lica, bilo je i loših stvari, ali najvažnije da smo pobijedili, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je večeras u Sarajevu u prvom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 pobijedila Armeniju (2:1), javlja Anadolu Agency (AA).

”Prijetili su nam iz kontri i polukontri i nismo mogli uhvatiti ritam, ali najvažnija su tri boda jer su večeras pobijedili i Grčka i Italija. Bilo je propusta o kojima ćemo pričati. Nije bilo na nivou kao protiv Austrije prošle godine u Ligi nacija, ali bili smo i dobri, u nekim situacijama stvarali smo šanse. Prvo poluvrijeme smo dominirali i bili dosta dobri. Odbrana funkcionira je besprijekorno. Pad je bio u drugom poluvremenu, kada su nas počeli pritiskati i nismo dolazili po loptu i nismo igrali u sredini. BiH može puno bolje, a Armenija ako ovako nastavi mnogima može napraviti probleme”, kazao je Prosinečki.

U utorak u drugom kolu u Zenici BiH će biti domaćin Grčkoj.

”Puno bolji protivnik na papiru i bit će potpuno drugačija utakmica. Grčka je već godinama nezgodna reprezentacija koja igra tvrdo, na rezultat i neće biti niti malo lako. Trebamo se rekuperirati i vidjeti u ova dva dana šta je sa povrijeđenim igračima i ovima koje smo odmarali sa Grčku. Elvira Koljića smo vjerovatno izgubili za Grčku”, istakao je Prosinečki, te se osvrnuo još jednom na meč sa Armencima:

”Žao mi je što smo na kraju primili gol i što je Deni Milošević napravio penal, obzirom da je odlično ušao u igru, ne samo da je dao gol, nego nam je dao puno prema naprijed.”

Smatra i da igra BiH puno zavisi od Miralema Pjanića, te je poručio da će biti promjena u sastvu i taktici protiv Grka.

”Sačuvali smo tri igrača koja će biti sigurno starteri protiv Grčke, ali bit će tu i nekih taktičkih zamisli koje će se razlikovati u odnosu na večerašnju utakmicu”, poručio je Prosinečki.

Pročitajte...