Prosinečki: Daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč

Nogometna reprezentacija BiH večeras u 20.45 sati u Las Palmasu igra prijateljski meč protiv selekcije Španije na stadionu Gran Canaria u Las Palmasu.

– Pred nama je ozbiljna utakmica iako je prijateljska. Velika je stvar igrati sa selekcijom poput Španjolske i daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč. Imaćemo više izmjena tako da će svi dobiti šansu. Španjolska je odlična reprezentacija koja nakon poraza od Hrvatske u Ligi nacija sigurno pred svojom publikom želi napraviti dobar rezultat – rekao je bh. selektor Robert Prosinečki na pres-konferenciji sinoć na stadionu Gran Canaria u Las Palmasu.

Na pitanje domaćih medija šta misli o selektoru Španije Prosinečki je odgovorio: “Poznajem Luisa Enrikea odavno, igrao sam s njim i prijatelji smo. Osim toga on je odličan trener koji je pravio dobre rezultate i nadam se da će tako nastaviti i sa reprezentacijom Španjolske“.

– Ovo je posebna utakmica za mene jer ću igrati u zemlji u kojoj sam se rodio. Španija ima kvalitetnu ekipu i dobrog selektora. Mogu u svakom trenutku da okrenu utakmicu u svoju korist. Važno je naravno i kako ćemo se mi postaviti. Ambijent u reprezentaciji je dobar i utakmica će sigurno biti zanimljiva – reako je bh. reprezentativac Kenan Kodro.

Španske medije je zanimalo kako bh. napadač vidi njihovu sadašnju ekipu u odnosu na starije igrače koji su se oprostili od nacionalnog dresa.

– Ne bi bilo dobro da upoređujem igrače koji su igrali prije i ove što sada igraju. Prethodni su imali prepoznatljiv stil i pravili odlične rezultate. Nova generacija takođe ima kvalitet. Igraju u velikim klubovima i nema sumnje da će i oni imati vrhunske rezultate – rekao je Kodro, objavljeno je na stranici Nogometnog saveza BiH.

Pročitajte...