Prosinečki: Ponoviti kvalitetnu igru iz meča s Finskom

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, pred utakmicu sa selekcijom Grčke u Atini u kvalifikacijama za EURO 2020., izjavio je da očekuje da njegova ekipa ponovi kvalitetnu igru iz meča s Finskom.

– Grčka ima novog trenera, dosta novih igrača i sigurno žele da se pokažu u najboljem svjetlu. Oni će sutra dati sve od sebe, ko god da bude nastupio. Neće to biti laka utakmica za nas. Mi ćemo pokušati da igramo u visokom ritmu, jer na taj način smo pobijedili Finsku. Svi su igrali kao jedan i borili se. Bilo je to veoma kvalitetno i jedino tako možemo pobijediti i sutra. Naravno, nije isto igrati na svom terenu i u gostima, ali mi ćemo uraditi sve kako bismo osvojili tri boda – kazao je Prosinečki na pes-konferencija večeras na stadionu OACA u Atini.

Selektor je potvrdio da neće moći da računa na povrijeđenog Tonija Šunjića, ali i da je upitan nastup još nekih igrača.

– Višća i Kvržić takođe imaju problema, pa ćemo nakon večerašnjeg treninga vidjeti koga ćemo sve imati na raspolaganju. Tražićemo najbolje solucije i večeras ćemo znati ko će nastupiti. Ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu – rekao je Prosinečki.

Kapiten Miralem Pjanić je izjavio da Grci imaju dosta novih imena i mladih igrača koji žele da se dokažu.

– Nikad nije bilo lako igrati s Grčkom, posljednji susreti su završavali neriješenim rezultatom. Težak meč nas očekuje i sutra. Bez obzira na promjene u njihovom sastavu ne smijemo ih potcijeniti. Mi moramo biti svjesni da nam samo pobjeda odgovara i samo sa tri boda iz sutrašnje utakmice možemo biti zadovoljni – izjavio je Pjanić.

Susret Grčka – BiH igrat će se sutra od 20.45 sati na stadionu OACA u Atini.

Pročitajte...