Prvi dani u novoj godini kiša i snijeg, danas pretežno oblačno

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne je moguća magla. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna  uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7 stepeni.

Biometeorološke prilike danas će biti povoljnije nego prethodnih dana. Uz temperature primjerene ovom dobu godine, većina ljudi će se osjećati bolje. Pri tome će u Hercegovini biti ugodnije, dok će u unutrašnjosti, naoblaka i duže zadržavanje magle loše uticati na hronične bolesnike, naročito u prvom dijelu dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U BiH će u nedjelju, 31. decembra, biti prolazno više oblačnosti prijepodne. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen.  Najviša dnevna uglavnom između 4 i 10 stepeni.

U BiH se u ponedjeljak, 1. januara, prijepodne prognozira naoblačenje. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U BiH će utorak, 2. januara, biti oblačno s kišom ili susnježicom, na planinama snijeg. Padavine će većinom biti prijepodne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Pročitajte...