Puljić: Dok uzajamno čuvamo fizičko zdravlje, srcem trebamo biti blizu (VIDEO)

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je da se za ovogodišnji blagdan Božić ispoštuje pravilo fizičke distance jednih od drugih koje je nametnula pandemija virusa korona, da bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

– I dok tako uzajamno čuvamo svoje fizičko zdravlje, srcem možemo i trebamo biti blizu jedni drugima i zbiljski izražavati radost Božića te uputiti iskrene čestitke – poručio je.

Naglasio je i važnost da se sačuva bit Božića ‘i tako svjedočimo svoju vjeru i riječima i primjerom’. Poželio je da Božić posebno u svima probudi iskrenu ljujbav prema životu. Neka to dožive djeca, ali ne toliko po darovima nego da u srcu osjete da su prihvaćena i vrednovana.

Kardinal Puljić u poruci za Božić naglasio je i važnost opraštanja i skromnosti uz podsjećanje na narodnu poslovicu ‘da nije bogat onaj ko puno ima, nego onaj koji je i s malo zadovoljan’.

– Božić nije ‘praznik’ nego blagdan jer nam je Bog darovao sve svoje blago te ne slavino prazninu nego očitovanu ljubav Božju – naglasio je u poruci za Božić.

I nadbiskup koadrjutor vrhbosanski apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić podsjeća da ćemo ove godine Božić kao i druge blagdane obilježiti ‘pod maskama’, a tako ćemo vjerojatno provesti i još neko vrijeme. Poželio je da što prije prođe to vrijeme, da se može izgrađivati svaki oblik zdravlja.

– Pandemija nije ugrozila samo fizičko zdravlje nego i zdravlje ljudskih duša, psihe i gospoodarsko zdravlje društava. Molimo dragog Boga da to, čim prije, prestane – istaknuo je.

Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona Božićna ponoćka u Sarajevu neće biti u ponoć. Kako se navodi, ponoćka će biti upriličena s početkom u 20 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Pročitajte...