NOVI PREDAJNIK RTV TK U SREBRENICI: Radijskim signalom će biti pokrivene općine na području Podrinja

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, sa menadžmentom Radio – televizije Tuzlanskog kantona, ozvaničila je početak emitovanja signala Radija Tuzlanskog kantona na području Srebrenice, Bratunca i ostatka Podrinja. Ponovno pokretanje predajnika „Kvarc“ na frekvenciji 99,8 MHZ označilo je obnavljanje dobre saradnje općine Srebrenica sa našom medijskom kućom koja je, sticajem okolnosti, prekinuta 2006.

Svečano je danas bilo na predajniku Kvarc kod Srebrenice gdje je delegacija Vlade TK predvođena kantonalnim premijerom Begom Gutićem, u prisustvu menadžmenta i ekipe za Prijenos i emitovanje RTVTK, ozvaničila početak emitiranja radijskog signala odnosno programa RTV TK na području općina Srebrenica, Bratunac i u ostatku Podrinja.

Rezultat je to naslijeđene dobre saradnje između naše medijske kuće i opštine Srebrenica. “U posljednjih nekoliko mjeseci napravili smo ugovor sa općinom Srebrenica i pustili signal na radost povratnika u ovu regiju – ističe direktor RTVTK Almir Mulabećirović.

“Ovo je nastavak saradnje sa RTVTK kada je u Srebrenici 2006. oformljen studio iz kojeg je emitovan program preko talasa radija RTV TK ” – podsjetio je Nermin Alivuković – zamjenik općinskog načelnika Srebrenica i dodao da se doprinos ove općine ponovnom pokretanju predajnika ogleda u brzom završetku potrebnih procedura i izdavanja dozvola, a za očekivati je da će u dogledno vrijeme opštini Srebrenica biti omogućeno da preko predajnika RTVTK emituje video priloge i druge sadržaje koji će donijeti objektivnu sliku o životu povratnika.

Nastavak saradnje najavljuju i iz Vlade TK na različitim projektima o čemu je bilo riječi na sastanku delegacije Vlade TK sa načelnikom  Srebrenice.
Delegacija Vlade TK predvođena premijerom Gutićem na početku posjete Srebrenici odala je počast žrtvama genocida koje su smiraj našle u Memorijalnom centru Potočari gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha pred duše ubijenih.

 

Opširnije  u našem Video prilogu i galeriji slika.

Sagovornici u video prilogu:

Almir Mulabećirović, direktor JP RTV TK

Nermin Alivuković, zamjenik načelnika općine Srebrenica

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK

Bego Gutić, premijer TK

Pročitajte...