Ramić u Doboju: Kuća za peteročlanu porodicu Hadžikadunić u Čivčijama

Ministar Ramić je obišao radove na objektu Islamskog centra, čiju je izgradnju Ministarstvo podržalo u iznosu od 60.000 KM.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas se nalazi u posjeti povratničkoj zajednici u Doboju.

Ministar Ramić je obišao radove na objektu Islamskog centra, čiju je izgradnju Ministarstvo podržalo u iznosu od 60.000 KM.

Posjeti su nazočili predsjednik Medžlisa IZ Doboj Bajro ef. Džafić, koji je Ramiću uručio zahvalnicu uime Medžlisa, te predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ BiH.

“Ministarstvo podržava gradnju i obnovu vjerskih objekata, što je od posebnog značaja na području RS-a, odakle su ljudi protjerivani a njihovi vjerski objekti i simboli rušeni i spaljivani s porukom da se ne vraćaju. Njihova obnova vijesnik je nove slobode i jasna poruka da svaki pedalj ove zemlje, a posebno onaj gdje su nam kuće, svi mi možemo i moramo osjećati svojom domovinom”, kazao je ministar.

Ministar Ramić je posjetio i dobojsko povratničko naselje Čivčije, gdje je obišao peteročlanu porodicu Hadžikadunić, te radove na izgradnji kuće za tu porodicu, u čijem finansiranju učestvuje Ministarstvo.

“Smisao i suština ovog posla jeste osiguravanje krova nad glavom ljudima koji su pokazali spremnost da se vrate. To je namanje što država može uraditi za njih, dok povratnici svojom snažnom voljom i odlukom da se vrate daju mnogo veći doprinos čuvanju države. Porodica Hadžikadunić spada među heroje povratka i mira, i predstavljat će nam veliku čast kada nas ugoste u svom novom domu, a uime Ministarstva mogu reći da ćemo se pobrinuti da pokrijemo preostale potrebne troškove oko građevinskog materijala”, kazao je Ramić.

Pročitajte...