Ramić u Odžaku, Vukosavlju i Modriči potpisao ugovore o podršci povratnicima

Federalni ministar rasjenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u Odžaku, Vukosavlju i Modriči. Tom prilikom se sastao s predstavnicima povratnika gdje je razgovarano o potrebama povratničke zajednice.

S Ministarstvom prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona potpisan je ugovor o zajedničkom ulaganju koji se odnosi na nastavak izgradnje kružnog toka kod Male vijećnice u Odžaku, kao i ugovor o podršci u radu Hrvatskog nogometnog kluba “Dragovoljac” iz Odžaka.

S načelnicima općina Vukosavlje i Modriča, Borislavom Rakićem i Jovicom Radulovićem te predstavnicima povratnika razgovarano je o projektima od značaja za povratnike.

“Prilikom današnje posjete smo definisali koji su prioriteti za ove tri općine. U Odžaku nastavljamo sa izgradnjom kružnog toka koji će znatno promijeniti izgled centralnog dijela općine. Povratnici u Vukosavlju su istakli potrebu izgradnje vodovoda, dio putnih pravaca smo već završili. Slične su potrebe povratnika i u Modriči. U saradnji s općinama ćemo sufinansirati neke od najznačajnijih infrastrukturnih projekata”, kazao je ministar Ramić.

(RTVTK/Fena)