FC Salines Tuzla City započeo pripreme za novu sezonu

Futsal klub “Salines Tula City” danas je u tuzlanskom Mejdanu započeo pripreme za novu sezonu futsal Premijer lige BiH. Viceprvaci države u novu sezonu ulaze sa dosta podmlađenim timom koji je željan novih trofeja i uspjeha. U odnosu na prethodne godine plan priprema je promijenjen. Izabranici Predraga Rajića odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica kako bi prvenstvo dočekali što spremnije i u što boljoj  atmosferi.

“Odmah krećemo sa dva treninga. Prijepodne će biti na stadionu trčanje, popodne ćemo ući u salu i odmah ćemo krenuti sa tehničkim i taktičkim zadacima. Prošle godine nas je korona omela da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica. Svi smo dobili koronu i ušli smo u sezonu bez odigranih utakmica i to nas je koštalo prvog mejsta u regularnom dijelu. Ove godine ćemo bazirati na jedno dva turnira. Prvi u Bečaju i dosta prijateljskih utakmica u orkuženju”, istakao je Predrag Rajić šef stručnog štaba FC Salines Tuzla City.

Zbog pandemije koronavirusa  Salines Tuzla City će prijateljske utakmice uglavnom igrati protiv prvoligaša iz Srbije. Jedan od onih koji  će i ove godine nositi dres tuzlanskog premijerligaša je i Darko Milanović. Reprezentativac naše zemlje zadovoljan je rosterom i očekuje uspješnu sezonu.


Ove godine ekipa je podmlađena. Meni je drago jer tu ima jako dobrih igrača i jako talentovanih momaka koji su sigurno zaslužili ovu šansu da rade sa ovakvim jednim trenerom kakav je Predrag Rajić i da budu u ovom klubu. Ljudi koji vode ovaj klub su jako ozbiljni i sigurno da im je to jedna velika stvar u životu. Ja se nadam da ćemo popraviti atmosferu u svlačionici i mislim da će to ove godine biti dobro”, rekao je Darko Milanović.

Futsaleri Salinesa i ove sezone žele nastaviti tamo gdje su stali prethodnih. Uz kvalitetan rad i zalaganje žele biti u vrhu bh. futsala i osvajati nove trofeje.