Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, organizovao tradicionalni iftar u hotelu „Bosna“ u Banja Luci (FOTO)

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć je u hotelu „Bosna“ u Banja Luci, organizovao tradicionalni iftar, na kojem je prisustvovalo oko 200 gostiju iz vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Večerašnjem, sedmom po redu iftaru, između ostalih, prisustvovali su Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović, državni ministar civilnih poslova, Josip Jerković, potpredsjednik bh. entiteta RS iz reda hrvatskog naroda, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Miladin Dragičević, izaslanik predsjednice RS-a, federalni ministri Edin Ramić i Salko Bukvarević, ministri u Vladi RS Alen Šeranić i Zlatan Klokić.

Također, iftaru su prisustvovali muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, muftija travnički Ahmed ef. Adilović, te državni, entitetski i kantonalni zastupnici, premijeri, predstavnici općina, imami iz cijele zemlje, privrednici, predstavnici uprava, agencija i direkcija, prosvjetni radnici i drugi građani.

Potpredsjednik Salkić je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo činjenicom što je sedmi put po redu u Banja Luci, u najodabranijem mjesecu, okupio prijatelje i saradnike iz cijele zemlje.

-Jedna od mnogobrojnih blagodati koje donosi ramazan je okupljanje i zajedništvo. Najdraži gost najbolje povezuje ljude i to vidimo večeras u Banja Luci. Veliko je zadovoljstvo vidjeti da je večerašnji iftar na jednom mjestu okupio naše prijatelje od Trebinja do Bijeljine i od Višegrada do Bihaća. Ovu okupljanje i zajednički iftar šalje i vrlo važnu poruku o našoj domovini.

Ramazan je i mjesec preispitivanja i donošenja odluka za budućnost. Mi se trebamo truditi da se svi mijenjamo na bolje i da naše poslove radimo najbolje. Da budemo bolji prema komšijama, prema kolegama, partnerima, prema sugrađanima različitih vjeroispovijesti, da se više uvažavamo i cijenimo jedni druge, da naše različitosti budu podstrek i motiv više za opći napredak i da zajedno gradimo našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Oni koji pokušavaju da nas vuku nazad neće uspjeti. Žalosno je što u tim pokušajima i nastojanjima pogoršavaju život svojih građana i tjeraju ih iz zemlje. Iskreno se nadam da će oni konačno prihvatiti realnost i da će svoju energiju koristiti na opće dobro svih građana, jer će nam tada svima biti puno bolje, poručio je večeras potpredsjednik Salkić.

Prelijepu ramazansku noć u Banja Luci je upotpunio jedan od najboljih bosanskohercegovačkih interpretarora ilahija i kasida Zejd Šoto, zajedno sa svojom grupom.

Pročitajte...