Rano moja nepreboljena: Premijera spota Merime Bešlije (VIDEO)

Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je u četvrtak, 03.09 u 12.00  sati najavljeno premijerno objavljivanje pjesme “Rano moja nepreboljena” koju izvodi mlada i izuzetno talentovana Mejrema Bešlija. Pjesma će biti objavljena na YouTube kanalu ove pjevačice. Inače, pjesma je dobila nagrade za najbolju muziku i najbolji tekst na festivalu narodne muzike “Ilidža 2019”. O osobenom glasu Mejreme Bešlije izuzetno pohvalne ocjene su dali, između ostalih i Halid Bešlić, Marin Meštrović, Merima Njegomir, i brojna druga kompetentna imena, nalazeći elemente senzibiliteta jedne Vide Pavlović, fatalnosti Halida Bešlića ili tragike neprolazne Silvane Armenulić.
Autor muzike, teksta i aranžmana je Mujo Hodžić. Miks, mastering i produkcija je djelo Marina Meštrovića, a video produkciju spota potpisuje Anis Mujanović.
Mejrema Bešlija u svom muzičkom izražaju njeguje moderno ishodište tradicionalne narodne muzike sa ovih prostora, obogaćenu sa modernijim aranžmanima, ali koji ne odstupaju od osnovnog duha sevdalinke i bez sklonosti ka nasilnim  aranžerskim koketiranjima sa  neprirodnim stilovima stranih ovom podneblju.

Pročitajte...