Regionala direkcija cesta nastavalja sa radovima na području TK

Regionala direkcija cesta nastavalja sa radovima na pobooljšanju regionalnih putnih pravaca na području TK. Kako nam je kazao Zijad Omerčić direktor regionalnih cesta TK završeno je nekoliko ključnih projekata. Ove godine za rekonstrukciju i rehabilitaciju sanacije regionalnih cesta s obzirom na pad prihoda predviđeno je oko 4 miliona KM.

Regionalna  direkcija cesta nastavila je ralizaciju projekata rekonstrukcije putne mreže na području TK. Trenutno su otvorena 4 gradilišta, na kojima se izvode radovi na rekonstrukciji ceste, kao i sanacija dva klizišta na regionalnoj cesti Priboj-Sapna.

Kako nam je kazao  Zijad Omerčić direktor regionalnih cesta TK, od drugog avgusta na dva gradilišta bit će uvedeni izvođači radova.

Direktor Omerčić dodao je da zbog probelma imovinsko pravne prirode na dva ili tri projekta neće uspjeti realizovati projekte ove godine, te da će vrlo brzo pristupiti rebalans plana rada direkcije cesta. Kada je riječ o sanaciji lokalnih cesta, rebalansom budžeta TK predviđeno je milion i po KM.