Reisu-l-ulema Kavazović osudio teroristički napad u Mogadišu

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA/MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je danas teroristički napad u Mogadišu u Somaliji u kojem prema dosadašnjim informacijama stradalo 276 osoba.

U saopćenju upućenom iz Kancelarije reisu-l-uleme se navodi kako je reisu-l-ulema izrazio podršku narodu i vladi Somalije u borbi protiv zla, nasilnog ekstremizma, ističući da je ovaj narod već mnogo propatio i da zaslužuje da živi u miru. Kako je dalje istaknuto, reisu-l-ulema je kazao da su teroristi još jednom pokazali da se ova zla ideologija ne može povezati niti sa jednom vjerom ili nacijom i da su najveće žrtve terorizma upravo muslimani.

– Molimo Uzvišenog da nevino stradale žrtve terorističkog napada u Somaliji obaspe svojom milošću, da porodicama da strpljenje u iskušenju, a muslimanima snage da zaustave zlo ekstremizma i terorizma koji prijeti njihovim državama i društvima – kaže se u saopćenja u kojem je reisu-l-ulema osudio teroristički napad u Somaliji.

(RTVTK/FENA) D.V.

Pročitajte...