Rekonstrukcija raskrsnice Paša bunar

Do kraja godine planiran je završetak rekonstrukcije i semaforizacije raskrsnice na na tuzlanskom Paša bunaru. Kako su istakli iz nadležne gradske službe, njihova namjera je da se završe radovi na jednoj kolovoznoj traci,  a u narednom periodu najavili su sanaciju i druge kolovozne trake na pomenutoj raskrsnici.

Autor: Avdo Mešanović

Radovi na sanaciji i semaforizaciji raskrsnice u Tuzlanskom naselju Paša bunar počeli  su krajem septembra. Rok za završetak predviđenih radova na jednoj traci planiran je do kraja godine,  ističu iz nadležne  Gradske službe.

Ugovoreni rok za izvođenje radova je 120 dana, a trenutno smo u fazi pripreme gornjeg sloja saobraćajnice za asfaltiranje jedne kolovozne trake. Danas u toku dana su predviđeni radovi na asfaltiranju trotoara a mi planiramo do nove godine odnosno do kraja ovog mjeseca asfaltiranje jedne kolovozne trake rekao je Nedžad Delić šef odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Kako je istakao Nedžad Delić  u toku radova pojavili su se problemi koji su dodatno usporili rekonostrukciju ove raskrsnice.

Naročito po pitanju izvođenja radova na zamjeni postojećeg cjevovoda pitke vode, tako da nam je dinamika radova bila ozbiljno ugrožena ali uspjeli smo završit taj cjevovod i uspostaviti normalno snadbijevanje vodom. Po pitanju dinamike nismo u potpunosti zadovoljni obzirom da  ide nam hladnije vrijeme i vrlo je upitno hoćeli se moći  svi radovi završiti do dogovorenog roka.

Kako su istakli iz nadležne gradske službe u narednom periodu najavili su sanaciju i druge kolovozne trake na pomenutoj raskrsnici.

 

Pročitajte...