Rešidat: Penzioneri ne smiju gladovati zbog HDZ-ovih želja

Aktuelna vlast Federacije BiH svoju nesposobnost za usvajanje budžeta FBiH, a samim tim i za isplatu penzija, ne može fakturisati nikome drugom nego sebi, smatra zastupnik Demokratske fronte (DF) u Parlamentu FBiH Samer Rešidat, saopćeno je iz DF-a.

Rešidat navodi da se izgovori koji dolaze prije svega iz HDZ-a BiH, a tiču se neusvajanja budžeta FBiH, besramno pokušavaju dovesti u vezu s propalim HDZ-ovim prijedlogom Izmjena izbornog zakona.

– Upravo je to jučer, i više nego cinično, poručila predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara. HDZ i Bradara tobože poručuju da bi sa izborom delegata u Dom naroda, a samim time i usvajanjem budžeta FBiH, sve bilo u redu samo da je prihvaćen njihov sramni i anticivilizacijski prijedlog izmjena Izbornog zakona, a ovako po logici Lidije Bradare, penzioneri mogu i da gladuju – Rešidatove su riječi.

– Prema tome, ovakvo bezobrazno ponašanje HDZ-a je još jedan njihov doprinos blokadi Federacije BiH, koju, po njihovom mišljenju, moraju na svojim plećima ponijeti penzioneri a sve kako bi se u konačnici udovoljilo njihovom modelu formiranja vlasti koji u prvom redu podrazumijeva zaštitu tzv. nacionalnih, u ovom slučaju HDZ-ovih interesa – izjavio je Rešidat, navodi se u saopćenju.