Roman “Predodređenje” zanimljiva priča o Bosni promovisan u Tuzli

U Tuzli je promovisan romana „Predodređenje“ književnika i kolumniste Edina Urjana Kukavice. Riječ je o njegovom četvrtom romanu koji ovog puta Bosnu i Hercegovinu predstavlja kao svetu svezemlju i središte suvremene civilizacije.

Roman „Predodređenje“  bavi se Bosnom i Hercegovinom u vremenskom razdoblju od nekih 18. stoljeća, a geografijski je radnja romana raspoređena na vrlo širok prostor Svete zemlje, od Jeruzalema do Konstantinopolja. U Predodređenju naša zemlja nije teritorija, nije zemlja, nije država. Bosna je puno više od toga.

To nije klasičan romanu koji se podvrgava kanonu i formi na kakve smo navikli u klasičnoj, modernoj pa ni postmodernoj literaturi, neuobičajenom formom čak mu se i odupire. U ovom romanu nema glavnog lika.

„Predodređenje“ je četvrti roman doktora odgojnih nauka Edina Urjana Kukavice, književnika, kolumniste promatrača i kritičara. Edin Urjan Kukavica je autor i osam knjiga iz oblasti historije, islamske filozofije i duhovnosti, te tri knjige politološko-socioloških eseja.