RTV TK – naš odgovor na krizu

Aplauzi za medicinske radnike, za pekare, rudare, taksiste, za sve profesije koje  nisu prestajale s radom od kada je stanje prirodne nesreće proglašeno u našoj zemlji, odjekivali su BiH proteklih  sedmica. U našoj režiji i eteru za to vrijeme emitovana je špica COVID 19 otvorenog programa. Ova ali i svi drugi sadržaji koje smo za naše gledatelje, s osnovnom temom koronavirus realizovali, bili su naš odgovor na krizu.

To su stotine i stotine sati prozvedenog i emitovanog programa, hiljade pređenih kilometara, bili smo u svim Domovima zdravlja TK, uspostavili saradnju sa svim tijelima kantonalnim i općinskim sa Kantonalnim štabom CZ” – naglašava Kasim Softić, direktor RTVTK.

Uz sve vanredne sadržaje, uključujući projekat TV Škole koja je osnovcima zamijenila učionice , naša redovna programska šema, dnevnici, vijesti i jutarnji program, u posebnom režimu rada i s umanjenim kapacitetima, u potpunosti su realizirani. A svi su oni bili tematski vezani za pandemiju koronavirusa, ističe direktor RTVTK

Lijepo je znati da pohvale za naš ali i rad svih kolega, medijskih radnika nisu izostale. Vrijednost i zahvalnost RTV TK posebno je istakla ministrica zdravstva u Vladi TK Dajana Čolić. U poplavi medija koji jure za senzacionalizmom vi ste pokazali profesionalizam visokog nivoa i mogu reći da ste bili naše najjače oružje, kazala je između ostalog ministrica Čolić.

I zaista u kriznim situacijama najveći uspjeh jednog medija je ostati pouzdan i profesionalan. Kako je rekao Kasim Softić direktor RTV TK tokom proteklog perioda, od kada je proglašeno stanje nesreće u zemlji, mi nismo napravili ni jednu grešku, što je naš najveći kapital.

Najbolji aplauz koji smo mogli dobiti je povjerenje naših građana. A statistike pokazuju da smo bili čest gost u domovima građana Tuzlanskog kantona. Svaka kriza ima rok trajanja, ovu trenutnu pratiti ćemo do okončanja. Istovremeno okolnosti nas okreću novom projektu, koji će opet iznjedriti stotine sati   programa i hiljade pređenih kilometara ali će nam također otvoriti vrata vaših domova zbog čega postojimo.

Pročitajte...