RTV TK organizovao prijem za protojereja Milana Topića

U domu naše televizije, organizovan je oproštajni prijem za protojereja stavrofora Milana Topića, starješinu Sabornog Katedralnog hrama u Tuzli koji je ovih dana, nakon šesnaest godina službovanja u Tuzli premješten u Ugljevik. Bila je ovo prilika da se kroz razgovor naglasi dugogodišnja kvalitetna i jaka saradnja između naše televizije i ove vjerske institucije. Tom prilikom, gospodinu Topiću je uručena zahvalnica i prigodan poklon kao skroman čin zahvale za dobru saradnju i prijateljstvo.

Sveštenička služba je takva. Jednog dana u jednom mjestu služite Bogu i narodu a onda vas po potrebi službe ili na zamolbu, premjeste u drugo mjesto, rekao je protojere Milan Topić koji je u Tuzli službovao punih šesnaest godina. Ovdje je stigao početkom januara 2002. godine, a prvi kontakt sa našom televizijom započeo je praznično, uz Božić i Vaskrs.

  • Od 2003. godine, imali smo svake nedjelje snimanje propovijedi, koje smo kao sveštenici, pokojni Niko i ja propovijedali tako da smo imali dobar odnos od 2003. godine pa do danas, radeći zajedno različite emisije. Televizija je propratila sva važna dešavanja u našoj crkvi, datume i sve ono što smo tražili od televizije da kao nešto značajno objave za naše građane i vjernike, ona j to i učinila na čemo smo zahvalni za ovu saradnju i nadam se da će sveštenici, otac Miloš i novi sveštenik koji dolazi, da će nastaviti dobru saradnju i da će ona biti bolja i unaprijeđena sa obje strane, rekaao je Milan Topić.
  • Mi smo danas sretni i tužni jer je starješina Saborne crkve Tuzla Milan Topić došao u oproštajnu posjetu RTV TK. Mi smo imali jako dugu i uspješnu šesnaestogodišnju saradnju. On je došao u tuzlu u jedno teško vrijeme kada su odnosi između crkve i ljudi, nisu bili u najsjajnijoj situaciji nakon rata ali mogu reći da smo tokom svih ovih godina napravili jedan dobar posao, da smo pratili i napravili dobre veze sa crkvom a najviše zasluga u tome je imao baš Milan Topić, rekao nam je Almir Mulabećirović, direktor RTV TK.

Na kraju, Otac Milan je naglasio da, iako je ovdje bio samo 16 godina, Tuzla je  njegov grad. Ovdje su, kako ističe, ipak njegova djeca odrasla, ovdje je stekao mnogo prijatelja i ovdje će se uvijek rado vraćati. Od sutra, otac Milan će službu nastaviti u Ugljeviku.