RTV TK spremna za Lokalne izbore 2020

U četvrtak u 20 sati u programu Radio televzije Tuzlanskog kantona bit će emitovana uvodna emisija posvećena Lokalnim izborima 2020. Za ove namjene RTV TK priprema izmješteni studio u Bosanskom kulturnom centru TK.

Redakcija Informativnog programa RTV TK spremna je za početak kampanje za Lokalne izbore koja zvanično počinje 16. oktobra. Predviđene su debatne emisije, koje će biti na programu utorkom, srijedom i četvrtkom od 20 sati. Prva emisija kojom ćemo dati uvodna pravila vezana za izbornu kampanju na programu je u četvrtak 15. oktobra. Nakon toga u petak u 20 sati slijedi prva debatna emisija u kojoj će gost biti kandidat na načelnika općine Teočak.

Ove godine situacija je specifična, jer za neke općine se kandidovalo i po osam kandidata, kao što je naprimjer slučaj u Kalesiji. U utrci za gradonačelnika Tuzle je šest kandidata, koliko ih je i u Srebreniku.

Emsije će biti emitovane iz izmještenog i za ove namjene posebno uređenog prostora, koji se nalazi u BKC-u u Tuzli. Studio je opremila firma “Babilon” iz Tuzle.

Stranačke aktivnosti u smislu saopćenja, press konferencija i skupova emitovat ćemo u Izbornoj hronici u 18 sati svakog dana. U odnosu na prethodne godine izvještaji sa ovih događaja trajat će po dvije minute, dok će saopćenja trajati po 1 minutu.

Pročitajte...