Stigla nova oprema: Program TVTK uskoro u HD kvaliteti

RTV TK nastoji, uprkos ekonomskim prilikama koje zbog pandemije nikome ne pogoduju, ulagati u poboljšanje tehničkog kvaliteta prigrama i uslova rada. Tako je pristigla HD oprema, i novo putničko vozilo. Vrijednost ovih ulaganja procjenjuje se na oko 200 hiljada maraka.


Sadržaj kojeg gledatelji mogu pratiti na svojim malim ekranima, svakako je među ključnim faktorima za sticanje povjerenja i gradnju ozbiljnog medija kojem se vjeruje. No tehnički kvalitet sadržaja koji se emituje u eteru također je među presudnim faktorima na osnovu kojih gledatelji zadržavaju svoju pažnju na nekom od 100- ne TV kanala. RTV TK nastoji kontinuirano ulagati u opremu, tako da je nabavljena visokosofisticirana oprema i putničko vozilo.

-“Moram iskazati svoje zadovoljstvo i ponos zbog činjenice da smo u teškim ekonomskim prilikama, s kojima se suočava cijeli svijet, vlastitim snagama i uz podršku naših prijatelja, prije svega Vlade i Skupštine TK, zatim, Federalnog ministarstva za povratak, odnosno, ministra Edina Ramića, uspjeli osigurati i demonstrirati, ne samo našu sposobnost da budemo dobri u eteru, nego i generalno uspješnu poslovnu politiku,”kazao je Kasim Softić, direktor RTV TK.

O značaju nove opreme Hasan Jahić, izvršni direktor za razvoj RTV TK navodi:

-“Danas je stigla nova HD režija. Otprilike, za jedno 10 do 15 dana, a možda i ranije, ona će biti postavljena i potpuno će uposlenici njome ovladati.”

-“Mi smo danas dobili opremu koja će omogućiti emitovanje visoke rezolucije, odnosno, HD kvalitetu slike. Na taj način svrstat ćemo se u red TV stanica koje emituju u punom HD signalu, što je bila naša namjera i prethodnih godina,” pojašnjava Almir Mulabećirović, rukovodilac tehničke proizvodnje programa RTV TK.

Režijska oprema je nabavljena iz sredstava dobijenih po javnom pozivu Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH.Vrijednost ovih ulaganja procjenjuje se na oko 200 hiljada maraka.

 

 

Pročitajte...