RTVTK dobitnik posebnog priznanje  Saveza RVI TK za odgovorno i pravovremeno izvještavanje

Radio televiziji Tuzlanskog kantona danas je uručeno posebno priznanje  Saveza ratnih vojnih invalida našeg kantona za odgovorno i pravovremeno izvještavanje od ratne 92 pa sve do danas. Priznanje nam je dodjeljeno u  povodu 25. godišnjice Saveza sa čijim je predstavnicima danas razgovarano i o nastavku saradnje.

 

Zlatni znak, jedno od najvećih priznanja Saveza ratnih vojnih invalida, uručen je RTVTK kao rezultat višegodišnje saradnje i prijateljstva još od perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu.

 

“ U ovih 20 godina koliko ja radim u boračkim populacijama nikad nisu našli za shodno da ne prenesu i ne kažu ono što je istinito i što se zbiva na TK a tiče se nas boraca a pogotovo ratnih vojnih invalida. To je ustanova koja je pored dva člana predsjedništva i predsjednika Bakira Izetbegovića jedina koja je jednoglasno dobila podršku  20 općina, odnosno općinskih organizacija za dodjelu ovoga priznanja.Sva priznanja imaju svoju vrijednost i svoje zasluge  ali ovaj Zlatni znak se ne daje svakome, a RTVTK nama nije svako ona je naša kuća” – Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK

Dobiti priznanje za profesionalno i odgovorno izvještavanje za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu jedno je od najvećih priznanja koje jedna medijska kuća može dobiti za svoj rad.  Istovremeno, važnost medija u ratu je neprocjenjiva kao i zasluge mnogobrojnih kolega novinara tokom izvještavanja s prvih linija frona.

 

“ Radio televizija Tuzlanskog kantona je dijete rata. Sa našim borcima smo bili od naših prvih dana. Bili smo u toku rata i svim godinama poslije rata zajedno smo evo i danas i to neće nikada prestati. Dodjela najvišeg priznanja saveza ratnih vojnih invalida za svakog uposlenog u radio televiziji Tuzlanskog kantona najveća je i ljudska i profesionalna satisfakcija i hvala im na tome. “ – Kasim Softić direktor RTVTK

 

Priznanje nam je dodjeljeno  povodom 25. godišnjice Saveza. Danas je tokom susreta razgovarano i o nastavku saradnje Saveza ratnih vojnih invalida i Radio televizije Tuzlanskog kantona.

Pročitajte...