RTVTK i firma “Mamić” potpisali ugovor o nastavku uspješne saradnje

RTVTK već godinama kroz svoj program iskazuje visok stepen odgovornosti prema javnosti, zbog čega se dokazala kao pouzdan medij svojim poslovnim partnerima. RTVTK sarađuje sa brojnim udruženjima i firmama, nastojeći da njihove usluge i proizvode približe građanima i prezentiraju načine rada. To je za rezultat imalo veliki broj uspješnih poslovnih saradnji, koje su nastavljene i u 2021. godini. RTV TK i firma Mamić doo Živinice potpisali su danas ugovor o nastavku dugogodišnje saradnje.

Novinarka: Devleta Brkić

Prije 20 godina porodica Mamić započela je vlastiti biznis. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj poslovnoj politici i kupcima koji se uvijek vraćaju proizvodima koje nudi firma “Mamić” D.O.O. Živinice, uspješno su odolijevali svim izazovima, širili svoje kapacitete, te otvarali nova radna mjesta. Podršku u novim poslovnim uspjesima ovoj kompaniji u narednom periodu pružit će i naša medijska kuća. Tim povodom danas je u prostorijama firme “Mamić” potpisan ugovor o nastavku poslovne saradnje.

– Našu dosadašnju uspješnu saradnju ovim potpisivanjem danas smo još više ozvaničili. Očekujemo da će RTVTK naš asortiman tepiha, laminaata, opreme za kupatilo i niza drugih roba još više približiti našim kupcima, odnosno gledaocima TK, na čemu smo im zahvalni, kazao je vlasnik Nusret Mamić.

Firma „Mamić“ doo uspjela je i u vremenu pandemije uspješno okončati godinu koja je iza nas. Kako ističe vlasnik Nusret Mamić isplaćene su sve plaće, a nijedan radnik nije otpušten. Uspješno poslovanje nagrađeno je i značajnim priznanjem.

– Što se tiče prošle godine mi smo na neki način uspješno izašli iz nje s obzirom na pandemiju, na smanjen broj kupaca i da određeni period nismo uopšte radili. Ali mi smo zadovoljni. Tome je dala doprinos i RTVTK koja nas je približila našim kupcima i zajednički smo riješili taj problem. Nijedan radnik nije otpušten, nijedna plata nije neisplaćena. Firma Mamić DOO spada u krug 6 posto najboljih firmi u BiH, dodao je Mamić.

Direktor RTVTK Kasim Softić pohvalio je menadžment kompanije Mamić na hrabrosti da u vremenu ekonomske krize ulažu u nove investicije, što za rezultat ima nova upošljavanja, te ekonomnski i privredni napredak na području TK.

– Moram kazati kako je naše najveće zadovoljstvo uspjeh naših poslovnih partnera. Kompanija “Mamić” u protekloj godini uprkos pandemiji i ekonomskoj krizi bilježi pozitivne poslovne rezultate, na čemu kao što smo čuli, zasluge pripadaju i RTVTK. S obzirom da su procjene da nas ove godine očekuju bolje ekonomske prilike, za nadati se da ćemo i jedni i drugi zajedničkim projektima i nastavkom ove saradnje napraviti i još bolji uspjeh u 2021. godini, istakao je direktor Softić.

To i jeste misija ove kompanije. Kažu da je u ovim uslovima teško planirati, ali da ih je iskustvo iz prethodne godine naučilo da ništa nije nemoguće ukoliko postoji dobra organizacija u poslovanju, kao i pravi poslovni partneri.

(RTVTK)

Pročitajte...