RTVTK: Nova programska shema od 16. septembra!

Radio-televizija Tuzlanskog kantona, od ponedjeljka 16. septembra,  počinje sa emitovanjem programa u okviru nove – jesenje programske šeme. Mnoštvo novih programskih sadržaja, ali i ustaljenih emisija, koje već godinama realizujemo samo zbog Vas, nastavit ćemo i u narednom periodu u dosadašnjim ili u novim terminima, kako bi ostali i dalje Najbliži Vama cijenjeni gledatelji i slušatelji!

Nakon ljeta, perioda u kojem je Radio-televizija Tuzlanskog kantona zbog požara u kojem je uništen veliki studijo iz kojeg se realizovao najveći broj emisija bila spriječena da realizuje sve planirane programske sadržaje, u novu programsku šemu ulazi spremno. Posljedice požara još uvijek nisu u potpunosti sanirane, veliki studijo nije u funkciji, tako da i dalje postoje prostorna ograničenja za realizaciju svega planiranog.

Ipak, 16. septembra Radio-televizija Tuzlanskog kantona novu programsku šemu započinje Jutarnjim programom od 6 sati i 30 minuta, koji će se emitovati svakog radnog dana do 9 sati i 30 minuta. Ovu emisiju ćemo realizovati iz prilagođenog prostora u malom studiju, ali to nikako neće i ne smije uticati na kvalitet sadržaja. Osim studija naša reporterska ekipa svako jutro će biti na terenu i informisati Vas uživo o aktuelnim dešavanjima iz cijelog Tuzlanskog kantona.

Svakom radnim danom od 17 sati pozivamo Vas da se opustite i zabavite uz Dnevni magazin, koji realizuje redakcija kulturno-zabavnog programa.

Obrazovnim temama bavimo se kroz Putokaz utorkom od 16 sati i 30 minuta, Povratničkim petkom od 16:30, a kulturno-historijskim subotom od 16:15 kroz Pečat u vremenu i  18:15 kroz Hod vijekova.

Aktuelne društveno političke teme analizirat ćemo kroz emisije Aktuelno utorkom i Intervju četvrtkom od 20 sati.

Razgovore uz pjesmu donosimo vam pod Svjetlima pozornice ponedjeljkom od 20 sati, a novi serijal Bosnoljublja srijedom od 20 sati donosi nam dah sevdaha i priče o tradiciji.

O sportskim aktuelnostima informišemo Vas ponedjeljkom od 16 sati i 30 minuta kroz emisiju Sport 7 i Sport klub subotom 17:45!

Posebna novina ove jeseni je bogat igrani Fillmski i serijski program vrhunske produkcije.

Svako veče od 21 i 23 sata, vikendom od 22:30 donosimo Vam hit filmove različitih žanrova. Nedjeljom od 9 sati Fimsku matijenju, a od 16:15 filmsko popodne i filmove za cijelu porodicu.

Vrhunski serijski program i hit seriju Bijela robinja gledajte radnim danom, a Posljednji beg na Balkanu nedjeljom od 18 sati. Afriko ljubavi moja petkom, a Hotel Babylon subotom od 20 sati.

Za Vas smo pripremili i niz filmova dokumentarnog i zabavnog karaktera vrhunske domaće i strane produkcije, kako i crtiće, zabavne i edukativne emisije za najmlađe.

Sve sa ciljem da i u narednom periodu budemo i ostanemo Najbliži Vam cijenjeni gledatelji!