RTVTK: Počelo emitovanje programa u okviru nove/jesenje programske sheme

Radio-televizija Tuzlanskog kantona od 21. septembra u 06:00 sati počela je sa emitovanjem programa u okviru nove/jesenje programske sheme, koju smo u značajnoj mjeri inovirali sa novim, te unaprijedili sa već od ranije poznatim sadržajima i emisijama koje ste rado gledali i pratili u našem programu.

Nova/jesenja programska shema Televizije Tuzlanskog kantona donosi nam niz novih emisija i sadržaja, kako vlastite, tako i domaće i strane produkcije.

Ko rano rani… budi se uz jutarnji program Radio- televizije Tuzlanskog kantona već od 21. septebra od 6 sati i 30 minuta, kada nastavljamo sa našim i Vašim jutarnjim programom u inoviranom izdanju, kako bi odgovorili svim Vašim očekivanjima i preporukama.

Od 28. septebmbra u popodnevnom terminu od 17 sati na isti način nastavljamo sa inoviranim izdanjem Dnevnog magazina, koji će radnim danom realizirati Redakcija kulturno-zabavnog programa. Ponedjeljkom će Dnevni magazin biti posvećen izvještajima sa sportskih terena od prethodnog vikenda.

Dnevnik 2 nastavljamo emitovati u istom terminu svakodnevno od 19 sati, ali u nešto dužem i drugačijem izdanju kako bi vam ponudili što više aktuelnih informacija i odgovora na aktuelna pitanja.

Takođe aktuelnim temama se bavimo i kroz dijaloške emisije Aktelno i Intervju utorkom i četvrkom od 20:00 sati.

Nove obrazovne priče donosimo kroz emisiju Putokaz utorkom od 18 sati, a dokumentarne kroz Pečat u vremenu i Hod vijekova četvrtkom od 18 i subotom od 18 sati i 15 minuta.

Povratak i dalje gledajte petkom, a Eko sat i Agro kanal subotom u popodnevnom terminu.

Bosnoljublja su na programu srijedom od 20 sati, Svjetla pozornice nedjeljom u 18:00 a Sport klub nedjeljom od 21 sat i 30 minuta.

Pored emsija vlastite produkcije u novoj programskoj šemi smo pripremili bogat filmski, serijski, dokumentarni i dječiji program.

Od ponedjeljka počinjemo emitovanje telenovele Zlatno srce od 21:00, porodične serije za djecu i odrasle Crni ljepotan od 16:30, te serije Tajkuni od 20 sati.

Svako veče od 21 sat i 45 minuta za Vas smo pripremili hit filmove različitih žanrova sa premijernim emitovanjem u našem programu.

Historijsku seriju o RIMSKOM CARSTVU gledajte petkom od 21, a krimi seriju o detektivu Džordžu Gentliju nedjeljom od 16 sati i 30 minuta.

Dječiji program je svakodnevno prožet zanimljivim animiranim i igranim serijalima od od 10:30, 13:30 i 18 sati i 45 minuta.

I u novoj programskoj shemi nastojat ćemo biti aktueleni, zanimljivi i inovativni…

Stoga i ove jeseni svakodnevno budite uz naš program!

Detaljnije o programskoj shemi TVTK informišite se u rubrici TV RASPORED!