Rukomet : Damir Doborac produžio ugovor sa Gračanicom

Tim iz Gračanice ima još jednu vrlo dobru sezonu. U borbi su za Evropu kroz ligu, ali i u završnici su Kupa BiH. Doborac je radio sjajne stvari ove sezone i dobio podršku Uprave kluba da nastavi i naredne.

“Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo naše vjerne navijače i sve ljubitelje rukometa da će na poziciji šefa stručnog štaba RK”Gračanica” i u sezoni 2021/22 ostati Damir Doborac.

Također,  je na radnom sastanku sa rukovodiocem škole rukometa profesorom Edinom Mujićem i trenerom  Emirom Trepanićem razmatrana mogućnost o formiranju RK”Gračanica-2”, koju bi sačinjavali mladi igrači našeg kluba, a koja bi se takmičila u Prvoj federalnoj ligi-grupa sjever.

Naravno za implementaciju ove ideje biće potrebne i dodatne konsultacije, ali postoji realna potreba i ogromna želja da se ovaj projekat ostvari.Pred nama je finiš prvenstva i završnica KUP-a, tako da će maksimalni fokus biti na ova takmičenja, a odmah po završetku takmičenja u sezoni 2020/21, okrećemo se pripremama za sezonu 2021/22”, stoji u saopštenju tima iz Gračanice.

Gračanica je ove sezone predstavljala Bosnu i Hercegovinu i u EHF European Cupu, gdje su zaustavljeni u osmini finala od ruskog St. Petersburga, ali postali su još jedan bh. tima koji je prezimio u Evropi.

U timu se sjajno radi posljednjih sezona, a Dino Hamidović i Adi Ahmetašević su bh. reprezentativci koji su upravo produkt RK Gračanica.