Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak, 30. aprila, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Prolazna kiša moguća u ranim jutarnjim satima.

U poslijepodnevnim satima rijetko u Bosni je moguć kratkotrajan lokalni pljusak, kao i vjetar, slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 8 do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Prvog dana prvomajskih praznika, u subotu, 1. maja, u našoj zemlji očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 8 do 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura će iznositi od 21 do 27 stepeni.

U nedjelju, 2. maja, U Bosni i Hercegovini prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno s jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 11 do 17, a najviša dnevna od 21 do 27 stepeni, saopšteno je iz FHMZBiH.